woensdag 28 juli 2010

Randje


Vandaag moest er ruimte komen in de voorraadkast. Dus wat herschikken en kijken of er niet iets tussen staat wat over de datum weggekieperd moet worden. Dat laatste doe ik veelal vol schaamte, maar ik bewaar dan ook elke aardappel die in de schaal achterblijft.

Er stond een glazen weckpotje, weggestopt in een overvloed aan cellofaan en strikjes. Ooit gekregen, ‘huisgemaakt’ en – oh toeval – met t.h.t. 27 juli 2010. Gisteren dus, maar zonder schimmel of andere uitslag vandaag ook nog lekker. Truffelhoning! Ook een kleine verrassing kan de dag een blij randje geven.

Maar er kwam meer verheugend nieuws uit de kast. Wij houden van pittig dus familie en vrienden slepen uit alle werelddelen hete sausjes en aanverwante smaakversterkers aan. Ineens stond daar Roasted Chipotle Jam, ooit meegebracht door een zus van een plek in de VS waar Mexico te ruiken is. Potje open, lepeltje erin en jandorie, met de rokerige smaak van Caol Ila Single Malt Whisky ook nog, ook nog! Dat gaat er vanavond doorheen.

Een verrassing moet vooral een verrassing blijven. Het helpt als het product niet bij elke buurtsuper in het schap staat. Kozlowski Farms Roasted Chipotle Jam, kom er maar eens om. (Het blikje Herdez Salsa Casera staat voor morgen op het programma.)

2 opmerkingen:

 1. Hmm, ziet er lekker uit! Ik ga es zoeken of ze hier ook Griekse yoghurt hebben....
  Liefs uit Paramaribo!
  Monic

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hé Monic, Misschien is er een cambio waar je yoghurt meekrijgt als snoepje-van-de-week. Echt 'waar voor je geld'.
  Liefs uit Den Bosch,
  Harry

  BeantwoordenVerwijderen