woensdag 1 juni 2011

Nick & Simon nog steeds in de VS (3)

Nick en Simon en hun manager i.o. Kees zitten nu de vierde woensdagavond op rij in Amerika. Uiteraard is het de bedoeling van dit duo om links en rechts op te treden. Opvallend daarbij is de ogenschijnlijke afwezigheid van elke ambitie om door te breken in het land van de ongekende mogelijkheden. Dat geeft de programmamakers en de Volendamse artiesten alle ruimte om zich ontspannen te bewegen. En aan te klooien als het zo uitkomt.

Kees doet ook nu aandoenlijk zijn best als leerling-manager. Hij steelt al meteen de show met de opmerking 'Als er een stilte valt, loopt je publiek weg'. Nick en Simon herkennen meteen de genialiteit achter deze opmerking en steken hun bewondering voor hun leidsman niet onder stoelen of banken met een welgemeend 'Je wordt een goede manager'. Enthousiast beginnen ze aan een optreden in Bourbon Street, terwijl Kees met verve zijn waardering voor de zangers laat blijken. En jawel, dit zorgt voor de belangstelling van passerend publiek.

Het bezoek aan een park met alligators is hilarisch. We komen het verschil tussen alligator en krokodil aan de weet. Nickipedia heeft het op een rij staan: 'De alligator heeft één bult ...' Kees krijgt de schrik van zijn leven als hij een babyalligatortje in de hand gedrukt krijgt.

In het tweede deel van de aflevering krijgt de muziek alle aandacht. In New Orleans spelen Nick en Simon met een groep bejaarde musici de jazzversie van 'De dag dat alles beter is', dat hier 'Brighter Day' heet. Op dat moment bekijkt Kees of een radarboot geschikt is als podium en danst daar de cha-cha-cha met een 'all-american lady' van onbestemde leeftijd. Duidelijk is dat Kees zich in deze serie steeds meer manifesteert als de aangever die als dank klappen krijgt met een rubberen hamer.

De volgende plaats is Nashville, waar Rob Crosby, de producer van Ilse de Lange de Volendammers meeneemt naat de opnamestudio County Q Productions. Terwijl de zangers met aanwezige musici een countryversie laten horen van 'Take my hand', blijkt Kees opnieuw te ontbreken. 'Waar is Kees op dit belangrijke moment?', vraagt het duo zich af. Misschien dat de volgende aflevering hierop het antwoord geeft. Zou het nog goed komen met de stage van Kees?, vraag ik me hardop af. Bijna heb ik met hem te doen. Prachtige serie en wat een karakterontwikkeling.

(1) http://bolduque.blogspot.com/2011/05/nick-en-simon-in-amerika.html

(2) http://bolduque.blogspot.com/2011/05/nick-en-simon-in-amerika-2.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten