zondag 12 februari 2012

Kilometerkorting

Zaterdag. Het laatste weekend van deze maand op Tenerife begint. 's Morgens lijkt Nederland nog ver weg. Vervolgens krijg ik mailtjes over carnaval en dat laat de 3.600 km. tot Oeteldonk krimpen. Bovendien heb ik alle boeken uit. De volgende keer neem ik een e-reader mee; handig voor de bagagekilo's.

Met de bus ga ik naar La Caleta. Dat ligt een kilometer of acht ten westen van Los Cristianos. Dat plaatsje blijkt verrassend interessant. Authentieke kenmerken, rustige indruk, kleinschalig. Iets voor een volgend verblijf? Dat wordt dus googlen vanavond.

Vandaar langs de boulevard naar 'huis' lopen waar ik met mijn jongste zus skype. Om de verbinding te verbeteren, laten we het beeld maar achterwege. De kilometers krimpen nog meer. En 's avonds is er op de zender BVN de tweede aflevering van Nick tegen Simon. Weer wat kilometerkorting.

BVN kent geen reclame. Een weldaad voor de mensheid. Vanavond strijdt Simon samen met Do; opponent Nick staat zij aan zij met Jan Smit. Presentatrice Katja Schuurman heeft ook dit keer een vlotte babbel. 'Mondfiat' heet dat in Brabant. En wat ze draagt 'een kale jurk'. Verhip, da's waar ook: Do komt uit Valkenswaard.

De Muzikale strijd begint. Het format is me bekend van de eerste editie. 'Wat associeert Nederland met respectievelijk Frans Bauer en Beyoncé. Nick en Jan hebben er vier goed, Simon en Do weten beter de enquête-uitslag rond Beyoncé te voorspellen. Dan volgt de eerste puntenbattle. Ik vermaak me het volgende halfuur met de virtuositeit van het Volendamse duo en hun secondanten. Op enig moment wordt een lied van Adele onder handen genomen. Simon en Braba Do kiezen voor een carnavalsversie. 'Over acht dagen begint hét feest', denk ik. Voor de menselijke geest is 3.600 km een fractie.

De zaal doet de polonaise. Nick en Jan weren zich prima met een gotic interpretatie. 'Gestaponichten', noemt Katja dit leren tweetal. Simon en Do gaan nog een keer op de Brabanttoer: met een technoversie van Dancing Queen. 'Denk maar aan Maaskantje', zegt Do. Maaskantje, drie huizen en een kat. Vlak bij. Ik ben al bekant thuis.

Na afloop googlen. Vind een prachtig huurappartement en neem per mail contact op met de eigenaar die volgens opgave Frans, Spaans, Italiaans en Engels spreekt. Om tactische redenen kies ik voor die vierde taal. Met de Nederlandse vraag: 'Hoeveul korting gifde gij mijn  a'k langer huur?' Ben benieuwd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten