dinsdag 17 augustus 2010

Mooie stad (1); Chinatown

Een beetje stad heeft verschillende gezichten. Den Haag dus ook. Om dat te accentueren kent de Wagenstraat sinds 29 januari twee Chinese bouwsels ter markering van Chinatown. Groot is dat oriƫntaalse hoekje niet, maar ter wereld 'is er geen enkele Chinatown met zulke mooie poorten'. Althans volgens Frits Huffnagel, de toenmalige wethouder voor citymarketing, binnenstad en internationale relaties.

Eigenlijk meet Chinees Den Haag niet meer dan wat haaks op elkaar staande straten. Het Chinese stempel is bovendien niet zo zwaar aangezet als bij de zusterwijken in bijvoorbeeld Madrid (kledingateliers), New York (hutjemutje) of Houston (hightechbouw). Amsterdam en Rotterdam hebben wat dat betreft meer Oosterse sfeer te bieden, maar Den Haag weet het beter te verkopen. Dankzij de poorten. (Die op de foto staat naast De Bijenkorf.)

En wat doe je nou in de Haagse Chinatown? Kijken & eten. Restaurants in overvloed. Via een tip schoof ik aan bij Fat Kee, een tent die je zomaar voorbij zou lopen. Maar lekker ... Weer buiten staan er clubjes Chinezen-van-elders opgesteld tussen de bewerkte zuilen. Om de beurt op de groepsfoto. Uit en toch thuis?
Posted by Picasa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten