donderdag 21 april 2011

De Bossche Koekwaus-layar

Het succes van de Bossche Koekwaus kent verschillende vaders: zo gaat dat. Vanuit ‘Oknog Oknog’ werken we voor de ambachtelijke invulling van onze marketing- en -communicatie-ideeën al vanaf de start in oktober 2008 prima samen met de uitstekende koekenbakker Daniël van Schijndel. Hij heeft voor de productie zelfs een aparte koekwauswals aangeschaft in zijn historische pand aan de Hinthamerstraat 89.

Om de zoveel tijd willen we op een grappige én opvallende manier de Bossche Koekwaus in de aandacht brengen. Bijvoorbeeld met een ‘veldonderzoek bekmeting’ en vorig jaar stonden we tijdens Koninginnedag op de Bossche Markt met ‘De Eerste Bossche Kampioenschappen Koekwaushappen’. En in april 2011 heeft de paashaas koekwauzen verstopt die op te sporen zijn met de smartphone. Via een originele koekwaus-layar. Op z’n Bosch gezegd: ‘Kèk, dan kunde wè’.

Den Bosch presenteert zich als toeristisch aantrekkelijke stad. Het zijn met name initiatieven van derden (organisaties en particulieren) die hieraan vorm geven. Ook deze paasspeurtocht van Oknog Oknog i.s.m. Diezijnzo en C2K is daarvan een voorbeeld.

De te zoeken koekwauzen bevinden zich vanaf vrijdag 22 april t/m 5 mei elke dag op een andere plek. De koekwaus-layar die je op je smartphone kunt activeren, leidt de speurneus door de Bossche binnenstad. Heb je de verstopte lekkernijen ‘verzameld’ dan is je missie geslaagd en ontvang je automatisch een unieke code. Die kun je bij Deborah en Daniël van Schijndel inwisselen tegen een pak echte krokante Bossche Koekwauzen.

De foto bovenaan geeft de QR-code weer. Een scan daarvan met je smartphone geeft je direct toegang tot de koekwauswebsite en de pagina ‘Zoek de Koek’. Of anders: http://bosschekoekwaus.wordpress.com/

Voor de layar: http://m.layar.com/open/bosschekoekwaus/

Nog wat lokale vaderlandse geschiedenis:

De release van de Bossche Koekwaus:
http://www.youtube.com/watch?v=PA5wIMuotGU

Het veldonderzoek
http://www.youtube.com/watch?v=-dM4YOh_6P0

Koekwaushappen
http://www.denboschsmaakmakend.nl/nieuws/maikel-schuurmans-winnaar-kampioenschappen-bossche-koekwaushappen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten