vrijdag 6 januari 2012

Oeteldonk (18); jaarvergadering 2012

Over (iets meer dan) zes weken is het carnaval. De aftrap op 11-11-11 verliep perfect. Naar ik begrijp, wordt er sindsdien in Oeteldonk over een nieuwe traditie nagedacht. En nu de decemberfeesten achter de rug zijn, is de oetelblik weer gericht op 19, 21 en 22 februari 2012. Vandaag heeft ‘ons gruupke’ de Jaarvergadering 2012. 

De agenda bevat negen punten. Het eerste onderwerp is 'Binnenlopen', het laatste 'Vollopen'. Zo blijven er zeven momenten over om zaken te doen: afpreken hoe onze act zal zijn bij het Inhalen van de Prins op carnavalszondag.

Natuurlijk is dat moment nog ver weg. Zeker als we origineel willen zijn, want het kan zijn dat zich vlak voor de bewuste dag nog iets voordoet, wat juist tot dát idee leidt. Iets wat ons de ultieme inspiratie schenkt om een verpletterende voorstelling te geven. Want dat willen we: het publiek langs de kan laten zeggen dat wij met het idee van het jaar voorbij komen. Dat is ons nog nooit echt gelukt. We zijn weliswaar in die richting uitgekomen en dit jaar denken we écht: 'nec plus ultra'. Oftewel: buiten dit is niks dat verder reikt. Hoop doet leven.

Met tien mensen vergaderen, is een makkie. Anders wordt dat in een kroeg, die ook nog eens goed bezocht wordt ook nog ook nog. Drie glazen Westmalle Dubbel (dan wel witte wijn) hebben we een eerste idee, een uitgangspunt. We hebben het licht gezien en het eindresultaat kan over zes weken totaal anders zijn. 'Doorontwikkeling' heet dat met een soortement tautologische contaminatie.

Wat het niet geworden is, kan ook interessant klinken. Bijvoorbeeld dat wij als het Oeteldonks Filosofisch Genootschap meedoen. Of op straat 'bevallen' om het kind vervolgens in het publiek te smijten met de kreet 'houd oew jong'. Een verwijzing uiteraard naar het motto van dit jaar 'Oeteldonk houdt oe jong'. Leuk. Het Oeteldonks Sprookjesboek lijkt een tijdje ook een aardig onderwerp. Bij de titels die de revue passeren worden we steeds enthousiaster. Deze laat ik onvermeld, hoewel ik van eentje niet meer bij kwam. Die vond ik zonder meer briljant, maar ik houd deze weblog graag in de lucht. Zo verloopt een brainstorm.

Na afloop gaat eenieder blijgemoed derwaarts. Vlak bij het hek waar mijn fiets staat, zit een halve Peer tegen de muur. Er zijn veel van dit soort beelden in de stad die naar Oeteldonk verwijzen.
Wie zich al wandelend wil warm lopen, kan dat doen met de Oeteldonkse Wandeling: Deze gedetailleerd beschreven tocht is te vinden op de site ‘Groeten uit Oeteldonk’. Een goed initiatief van de samenstellers en een grote hulp voor Oeteldonkers die - bijvoorbeeld in gezelschap van lieden die nog tijding ingeburgerd moeten zien te geraken – de komende weken glimlachend door de stad lopen.


De Oeteldonkse Wandeling: http://www.groetenuitoeteldonk.nl/190.htm

Geen opmerkingen:

Een reactie posten