zaterdag 4 augustus 2012

Jédula

Op 1 augustus 2012 arriveren we rond 16.00 uur in Jédula. Tot eerder had ik daar nog nooit van gehoord. Het hotel dat via internet vanuit Ronda besproken is, zou in Arcos de la Frontera moeten liggen, volgens booking.com. Dat blijkt dus 12 km verder te zijn. Achteraf prima, want als we 's avonds na de grote hitte om 20.00 uur Arcos bezoeken, zijn we blij met de rustige plek aan de verre rand van deze gemeente.

Onderweg naar hotel El Fazain was het opnieuw bloedheet: 38/39°C. Inmiddels zijn we volkomen aangepast: vroeg op pad, lunch tegen 14.00 uur, een lange siësta en na 19.00 uur weer op pad. En dan rond 22.00 nog wat eten.

Dat is nu wat later en het valt samen met het optreden van een flamencozangeres plus -gitarist op het dorpsplein bij ons hotel. Onder de tapas - om 23.00 uur buiten - kunnen we de muzikale prestaties prima volgen. Zoals gebruikelijk treden ze zittend op. Kennelijk kun je zo ook zingen met buikademhaling. Het gitaarspel snap ik, terwijl ik bij het gezang de weg kwijtraak. Bij tijden klapt het publiek ritmisch mee. Syncopisch, denk ik. Er mag ook spontaan geroepen worden.

We bespreken onze voorgaande wandeling door Arcos de la Frontera. De historische kern die op een rots hoog boven de omgeving uit steekt, vinden we mooi. En tegelijkertijd wat 'gepolijst' als het in de historische kern om de eetgelegenheden gaat. Met hier en daar chasseurs die de keuken aanprijzen. Omdat we voorafgaand niemand aangesproken hebben voor goede restaurantjes, eten we bij het hotel. Heel lekker.

Als we na middernacht naar onze kamers gaan, blijft het nog lang druk op het plein. En de ouders laten de jonge kinderen gewoon tot tegen 01.30 uur buiten skaten en spelen. In andere landen zouden ze de Kinderbescherming aan de deur krijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten