Dat wat wij als 'hulpjes' in de keuken maakten,
kregen we 's avonds onherkenbaar lekker op ons bord. Sindsdien staat thuis met
enige regelmaat salsa verde op het menu.
Het mediterrane recept hiervan kent veel varianten. Ik bereid het met verse peterselie en munt. De blaadjes ervan
worden gewassen en enigszins drooggeknepen om vervolgens met een scheut olijfolie in de
keukenmachine te verdwijnen. Het hakwerk hoeft niet een Olvaritfijn product op te leveren.
Voor de tweede ronde
gaan er een hardgekookt ei en twee eetlepels ‘sott’olio’ bij: stukjes wortel,
bloemkool etc. uit het zuur. Heb ik dat laatste niet bij de hand, zoals de
afgelopen keer, dan voldoen stukjes augurk, wat kappertjes en enkele zilveruitjes.
Het mes laat ik kort draaien dit keer. Vervolgens wordt de massa op smaak gebracht met zout, peper en wat poeder van rode peper. Een uurtje wegzetten. Eventueel dan wat beschuitkruim toevoegen.
De salsa verde gaat op een bordje met er bovenop tonijn uit blik of - zoals op de foto - een tranche bonito uit een glazen potje van de Lidl (Spaanse week).
Het mes laat ik kort draaien dit keer. Vervolgens wordt de massa op smaak gebracht met zout, peper en wat poeder van rode peper. Een uurtje wegzetten. Eventueel dan wat beschuitkruim toevoegen.
De salsa verde gaat op een bordje met er bovenop tonijn uit blik of - zoals op de foto - een tranche bonito uit een glazen potje van de Lidl (Spaanse week).
Graag opdienen op een voorverwarmd bord. Over het geheel kan naar smaak geraspte Parmezaan. Met wat rauwkost is de schijf van vijf weer compleet.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten