zaterdag 5 maart 2011

Oeteldonks (8); de generale

Al jaren doen we in Oeteldonk op carnavalszondag mee met de ‘Intocht van de Prins’. Niets is ter voorbereiding zo onzinnige als ‘de Generale’. Was de voorgaande bijeenkomst eigenlijk al overbodig (zie blog Oeteldonks (4); de jaarvergadering), dan is de bijeenkomst van deze zaterdagmiddag dat helemaal. Toch is iedereen zonder mankeren aanwezig bij café ‘M’n Tante’.

Gewoontegetrouw staat er om 14.30 uur nauwelijks iemand in de leeggehaalde kroeg. Ons moeder zaliger zou gezegd hebben: ’n dooi kiendje mee ’n lam hèndje’. Buiten is het wel druk en in tegenstelling tot andere jaren is het nou net eens niet om kapot te gaan van de kou. D’r branden wat van die terraswarmhoudelementen die je het zweet in de nek doen uitbreken en dit keer vriezen onze voeten er niet meepesant af. Het bier smaakt prima en we hebben een jarige Ingrid, ook nog ook nog. Ze trakteert op gebak van De Rouw en daarmee is ‘de Generale’ al geslaagd voor de bijeenkomst begonnen is.

Zelf ben ik al wat dagen ‘prettig zinnewèchtig’. Thuis in de garage staat ‘d’n O.E.T.’ op ons te wachten. Uiteraard hebben we het over die ‘creasie’ en we nemen het loopplan nog eens door. We zijn dit jaar met 11 man, op volle sterkte dus en dat vraagt om briljant management! Omdat uit de wel degelijk getalenteerde groep niemand zich geroepen voelt om leiding te geven, verloopt het overleg volstrekt chaotisch, uiterst geanimeerd en met veel humor. En dit alles tegen een decor van passanten en ‘meziekskes’. Frank houdt ons logo voor 2011 ten doop. We krijgen zijn vinding in het klein om onze nek gehangen; in een grote uitvoering zal het ontwerp morgen de rug van onze witte overalls sieren. We zijn content en drinken ook daarop.

Dan ontstaat er zowaar discussie, een spannend moment! Kan de groep dit aan? Langs welke lijnen ontstaan elkaar bestrijdende partijen? Wordt een bom gelegd onder onze saamhorigheid? Aanleiding is het feit dat O.E.T. op het logo voluit geschreven staat als Oeteldonkse Energie Tempel. En volgens een muggenzifter zou deze spelling een fout bevatten; de persoon-in-kwestie houdt een pleidooi voor Oeteldonkse Innerzjie Tempel. Hoewel taalkundig correct, vindt deze import-Oiteldonker geen gehoor.

Meer rimpels komen er niet in de vergadervijver.

Morgen is de grote dag: dan gaan we op pad om de mensheid te dienen met het brengen van energie. Want zonder dat, is er geen toekomst. Kijk, en dan zijn er toch nog steeds lieden die carnaval niet voor vol aanzien, de onnozele halzen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten