zaterdag 3 september 2011

Zuivelbar

Nog steeds 'nazomertje'. Gisteren langs de zee, vandaag door het Hollandsche Landschap: turfvaarten, dijken, weiden, schapen, koeien, molens (al dan niet afgeknot), hoge luchten en wattige wolken. Het Groene Hart van Nederland, op de skates. 's Morgens in m'n eentje Bleiswijk, Zevenhuizen, Nesselande badplaats, Oud Verlaat, Bleiswijk. 's Middags met 'de vrouw' vanuit Zoetermeer richting Zoeterwoude-Dorp, Gelderswoude, Benthuizen en weer naar het startpunt. Een paradijs voor skaters.

Het is warm en we passeren bij Gelderswoude een 'zuivelbar'. Volgens de aankondiging staat de koffie klaar in de schuur. Zelfbediening. Wij gaan voor de zuivel: 'hausgemachte' drinkyoghurt' met vruchtenmoes in twee varianten. Lekker fris bij dit warme weer. We zijn 'gelijk' verkocht, hoewel niet aan dezelfde smaak. Vader Sjaak zet de parasol op bij het terras. Bij de boerderij zwaait een klein meisje naar ons: een Ot en Sien-moment.

Eind van de middag ga ik met de auto terug om tien flesjes van een halve liter in te slaan. Zoon Edwin geeft aan dat die drinkyoghurt het goed doet. 'Je probeert eens wat anders dan een kaasboerderij'. Kaas heeft de familie wel en die ligt al bij een grootgrutter in Zoetermeer. Hij hoopt dat de drinkyoghurt volgt. Voor mij mag dat. Ik vind het een lekker streekproduct van Het Groene Hart.

De zoon stapt op de fiets en gaat in de bekende blauwe bedrijfskleding op weg. Misschien nog even wat op het land doen. Of naar de beesten kijken. Geen idee. De familie Veldhuijzen maakt in hun Veldhoeve een smaakvol streekproduct. Je moet ervoor naar de Broekweg 2, Gelderswoude, gemeente Zoeterwoude. En voor de Bosschenaren: als je goed kijkt zie je richting Leiden een replica van de Heinekenbrouwerij zoals we die uit ons eigen stadsbeeld kennen. Uit en toch thuis?

Meer weten over de Veldhoeve: http://www.veldhoevezuivel.nl/


Geen opmerkingen:

Een reactie posten