dinsdag 21 februari 2012

Oeteldonk (28); Hulde aan de leider

Nooit wordt er gewag van gemaakt in de krant: de Jaarvergadering van de Kring Vrienden van Oeteldonk (KVO). Daarvan vindt vandaag - carnavalsdinsdag 2012 - de zevende editie plaats. Ook dit getal zo vol symboliek is voor de pers geen nieuws. Dankzij de Oeteldonkse tam-tam weten de 40.000 leden feilloos van wat, waar en wanneer. Een groot gedeelte staat dan ook al een kwartier voor aanvang opgesteld voor café 'M'n Tante'.

Eerder die ochtend heb ik zo nog mijn twijfels. De Veurzitter ontbrak de avond daarvoor op een presentatie waar hij anders nooit verzuimt. Ik stuur hem daarom een verontruste mail met de vraag of hij soms Job Cohen gevolgd is. Hij stelt mij gerust.

En inderdaad: een uur later verschijnt de Veurzitter sterker dan ooit bij de bijeenkomst die op de keien van de Korenbrugstraat plaast vindt. Hij dankt de leden nogmaals voor zijn eerdere benoeming-voor-het-leven. Onder verwijzing naar zijn voorbeelden Mao en de onlangs overleden Kim II-sung zet hij de toon voor de agenda. Daarop staat de aankoop van onroerend goed binnen de stad. Monopoly in Oeteldonk.

Zijn volk volgt hem tijdens de huizenjacht door de binnenstad. De Kring Vrienden van Oeteldonk heeft het ook muzikaal krachtig geënsceneerd, met een bij het Lombardje gevoelig gezongen pareltje 'In het Groene Woud'.

Uiteindelijk de finale: de aankoop van het pand waar het hoofdkantoor van de Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch gevestigd is. Niet alleen de behuizing, ook de club zelf wordt overgenomen. En al snel is aan de gevel het nieuwe naamplaatje zichtbaar: 'Kring Vrienden Oeteldonk'. Een goed voorbereide en zeker niet vijandige overname is een feit. Deze stad schrijft vanaf dit moment een nieuw hoofdstuk van haar geschiedenis. De Veurzitter maakt vanaf het balkon bekend: 'Volgende Jaarvergadering lekker binnenshuis en niet meer in de buitenlucht'. Voor KVO zijn de 's morgens aangekondigde 'Zeuve Vètte Jaore' aangebroken.

Wij leden kunnen niet anders dan groot respect aan den dag leggen voor onze vooruitziende roerganger. Hulde aan de leider; onze toekomst is in goede handen in deze tijden van crisis. Het volk kan weer rustig slapen gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten